المقادير :-
2 كوب أرز
4 كوب لبن
كوب قشدة
2 ملعقة سمن بلدى
قليل جدا من الفلفل الاسود
ملح حسب الرغبة
كوب من الزبادى(اختيارى)
عدد من قطع اللحم ..أو السمان ..أو الحمام مناسب لعدد افراد الاسرة
الطريقة :-
قومى بسلق اللحم او الحمام او السمان مع وضع بصلة +ملح وفلفل وتوابل وورقة لورى
وحبهان ومستكة وقطعة من جوز الطيب فى ماء السلق
انزلية من على النار قبل تمام نضجة بعشر دقائق وانزعية من الشوربة ((صفية ))ثم تبلية بماء البصل
المتبل واتركية
اغسلى الارز ثم صفية من الماء وفى صنية فرن ضعى الارز وقومى بوضع نصف كمية القشدة علية
وادعكيها بالارز واتركية هكذا لمدة ربع ساعة
ضعى كمية اللبن على الارز وضعى ذرة فلفل وتبلى بالملح حسب الرغبة قلبية بملعقة وضعى الصنية على
النار وتكون نار متوسطة فى الاول
هدئى النار وبملعقة اعملى اماكن للحم او الحمام او السمان وضعية بعد انتشالة من التتبيلة
غطية بالارز ثم امزجى باقى القشدة مع كوب الزبادى وضعية على الوجة ثم السمن البلدى
اشعلى الفرن وضعى فية الصنية حوالى ربع ساعة على نار هادئة جدا ثم حمرى الوجة
قدمية ساخن
ملحوظة :- ان اردتى الارز مفافل اكتفى بكمية اللبن المذكورة وان اردتى الارز لين زيدى كمية اللبن
ان اردتى عمل المعمر فى برام فضعى اللحم قبل نضجها بوقت يسمح لها باتمام التسوية مع الارز
.
.
بالهناء والشفا